Premier League 2019/2020

Den 13 juni är det dags för lottning av en av de mest fartfyllda fotbollsligorna i världen. Engelska Premier League 2019/2020. Den uppkommande upplagan av Premier League kommer i vanlig ordning att bestå av 20 lag. Vardera lag möter varandra på hemma- och bortaplan. Denna upplaga är den första i historien att integrera ett februari-uppehåll som ligan valt att kalla ett ”midseason break”. Detta med hänsyn till det antal matcher som spelas under denna tid. Antalet matcher ökar i och med att lag spelar i Ligacupen, FA Cupen, och Champions League för de lag som kvalificerat sig dit. Spela på Premier League hos Betsson

Premier League 2019/2020

VAR i Premier League 2019/2020

Den största och förmodligen mest intressanta nyhet inför denna säsongen är att FA har bestämt sig för att införa video assistant referee, VAR. VAR är ett domarsystem som tillåter huvuddomaren att granska situationer som anses vara matchavgörande i stunden. Domaren kan med hjälp av assisterande video domaren granska olika situationer med detta nya system. Dessa situationer är straffar, röda kort, mål, och tacklingar där domaren är osäker vilket kort som skall ges. Systemet har nu införts i många ligor. Det sågs för första gången i ett stort mästerskap när det användes under fotbolls-VM i Ryssland 2018.

City gör det igen

Trots att Manchester City inte lyckades nå den önskade Champions League-finalen så lyckades dom med en av de mest framgångsrika säsongerna i klubbens historia. Genom att vinna Premier League, FA-Cupen, och Ligacupen. Detta under ett år som kan komma att hamna i historieböckerna som det absolut tuffaste titelracet sedan ligan grundades. Ligatvåan Liverpool, som den första juni spelade och vann Champions League finalen. De fick rekordet i högsta poäng att sluta tvåa i Premier League, där vinnaren inte kröntes förrän den sista omgången var spelad.

Förväntningarna inför den kommande säsongen kommer inte att vara annorlunda jämfört med förra årets upplaga. Liverpool och Manchester City ses vara giganterna i dagens England att slås om titeln. Lag som Arsenal och Chelsea brottas med att hitta tillbaka till gammal anrik form. Den klassiska ”top-four” har nu bytts ut. Tottenham har etablerat sig under denna titel medan både Arsenal och Manchester United har på senare tid misslyckats med att nå denna position och därmed inte kvalificera sig till Champions League.

På botten så kommer nedflyttade Fulham, Cardiff City och Huddersfield Town att bli ersatta med Championship vinnaren Norwich City och tvåan Sheffield United. Kval-finalen mellan Aston Villa och Derby County spelades den 27 maj. Det blev Aston Villa som knep den sista platsen till Premier League 2019/2020. Förhoppningsvis kan något av dessa lag gå i Wolverhamptons imponerande fotspår då nykomlingen i år lyckades med att kvalificera sig till Europa League. Det kommer definitivt att bli en intressant och fartfylld upplaga av den Engelska högstaligan.
Till Betsson